Predaja dokumenata za izradu pasoša u Segedinu (TESCO)
Re: Predaja dokumenata za izradu pasoša u Segedinu (TESCO)
Zamolio bih za info kakva je situacija u OFFi- ju u Pesti ,tj koliko kosta prevod jednog izvoda i koliko se čeka na isti .Hvala
Hvala, nagyon hasznos az információ!Oi!Oi! пише: ↑Чет Дец 19, 2019 5:10 amU kormanyablak-u ne, ali u svakom Polgármester hivatal- u da , konkretno sam poslan u glavnu maticarsku sluzbu u Köbányoi krugu takodje u Polgármesteri hivatal...isti princip je i kod nas ..po izvode i upis kod matičara a sve ostalo u supu..u Pesti u dva kormanyablak-a takodje su trazili izvod iz mkr madjarske...naš izvod sa prevodom ne vredi nositi na uvid...ovo sve sa dobrom namerom da budućim sunarodnicima uštedim vreme i novac![]()
Poštovanje Oi!Oi!
Dakle koliko sam razumeo, Vi niste uspeli ništa da uradite u Budimpešti i nemati mađarski MKR i dalje?
Za sada imate honosítási okirat i lakcímkártya?
Koliko razumem mađarski izvod iz MKR je neophodan samo ako se radi po hitnom postupku za 24h. I dalje se mogu izraditi pasoš i lična karta u regularnoj proceduri uz honositási okirat i lakcím kártya. Bude gotovo za 5-7 dana sve.
Tako sam i ja isprva razumeo, ali se navodi negde da i u Segedinu (gde je normalna procedura) su krenuli da traže.
Mislim, samo razmišljam na glas, ne bih želeo da kad dođe taj momentat izrade pasoša upadnem u limbo čekanja od godinu-dve dana.
Na kraju krajeva, postavio bih onda sledeće pitanje - čak i da bude tako, pretpostavljam da postoji uvek opcija Beograda gde verovatno, nadam se, ne bi tražili taj MKR pa čekanje od mesec dana mu dođe kao laganica.
Mislim, samo razmišljam na glas, ne bih želeo da kad dođe taj momentat izrade pasoša upadnem u limbo čekanja od godinu-dve dana.
Na kraju krajeva, postavio bih onda sledeće pitanje - čak i da bude tako, pretpostavljam da postoji uvek opcija Beograda gde verovatno, nadam se, ne bi tražili taj MKR pa čekanje od mesec dana mu dođe kao laganica.
Dobro ste razumeli ali moram da pojasnim jos malo
kormányablak-e po Budimpesti preporucujen za predaju zahteva po normalnoj proceduri za pass i lk..budu gotovi za 3 dana,lk besplatna a pass ok 40e..ali podvlacim ali to preporucujem samo onima koji su savladali jezik ..ja sam ga ucio 3 godine i smatram da onaj ko ga je zaista ucio moze da prevazidje strah od komunikacije...sluzba za 24h zahteva madj mkr ,a mogu reci i par kormanyablaka takodje ..ja jos uvek nemam madj mkr ali je receno da se ceka na upis od 6meseci do god dana ..i da uspeo sam i sa dokumentima koji se dobijaju na zakletvi ali mislim da je sluzbenica bila razumna i da je od nje zavisilo dali ce uzeti zahtev ili ne ..isto sam pomislio kao i vi da cu morati cekati na mkr da bih uradio dokumenta....molim jos jednom ako neko zna bilo sta je potrebno za prevod u OFFI-ju ,koliko kosta jedan prevod i koliko se ceka ..hvala u napred
Hvala puno na opširnom odgovoru.Oi!Oi! пише: ↑Уто Дец 31, 2019 6:43 amDobro ste razumeli ali moram da pojasnim jos malokormányablak-e po Budimpesti preporucujen za predaju zahteva po normalnoj proceduri za pass i lk..budu gotovi za 3 dana,lk besplatna a pass ok 40e..ali podvlacim ali to preporucujem samo onima koji su savladali jezik ..ja sam ga ucio 3 godine i smatram da onaj ko ga je zaista ucio moze da prevazidje strah od komunikacije...sluzba za 24h zahteva madj mkr ,a mogu reci i par kormanyablaka takodje ..ja jos uvek nemam madj mkr ali je receno da se ceka na upis od 6meseci do god dana ..i da uspeo sam i sa dokumentima koji se dobijaju na zakletvi ali mislim da je sluzbenica bila razumna i da je od nje zavisilo dali ce uzeti zahtev ili ne ..isto sam pomislio kao i vi da cu morati cekati na mkr da bih uradio dokumenta....molim jos jednom ako neko zna bilo sta je potrebno za prevod u OFFI-ju ,koliko kosta jedan prevod i koliko se ceka ..hvala u napred

Dakle, ko želi najbrži moguć proces vađenja PASS i LK (Pešta) - trebalo bi da ima MKR.
Ko nema MKR - može i dalje da radi po Segedinu i da čeka malo duže.
Još jedna stvar me zanima, nadam se da ne zalazi u privatnost - čemu služi OFFI u trenutku kad ste već izvadili pasoš? Samo da se što pre dobijaju mađarski izvodi iz knjige rođenih ili?
Hvala unapred.
Može u Segedinu da se izvadi sa dokumentacijom dobijenom na zakletvi, treba sačekati oko dve nedelje da unesu podatke u sistem
Uostalom, prilično brzo se to i završi, pasoš bude gotov za 3-4 radna dana, lična karta za 6-7, maltene ceo proces traje od nedelju do deset dana od predaje. Ako nekome stvarno toliko gori pod nogama da je pitanje sata i minuta kad će dobiti pasoš, onda ne znam kojoj službi se obratiti 

Traže preveden srpski MKV u OFFI-ju za prijavu braka u Madjarskoj...kažu ne moze prevod iz srb...možda je to samo zbog pešte ..da li neko moze da pojasni ovu situaciju i da li supruznik mora biti prisutan prilikom prijave ? Da li neko ima lakse iskustvo ...hvala u napred
Sziasztok!
Postoji li dodatni formular koji se popunjava tokom izrade licne karte? Neki zaahtev jos dodatno osim svega sto je pre opisano?
Taakodje jel je bolje uzeti odmah i madjarski pasos zbog duzeg perioda za koji dokument jeste validan ili nema potrebe ako se putuje unutar EU?
Postoji li dodatni formular koji se popunjava tokom izrade licne karte? Neki zaahtev jos dodatno osim svega sto je pre opisano?
Taakodje jel je bolje uzeti odmah i madjarski pasos zbog duzeg perioda za koji dokument jeste validan ili nema potrebe ako se putuje unutar EU?