Zakletva

Искуства са заклетве, питања у вези са тим
Корисников грб
profesortoni
Поруке: 5
Придружен: Сре Феб 09, 2022 1:17 pm
Место: GB
Контакт:

Re: Zakletva

Порука од profesortoni » Нед Феб 20, 2022 6:38 pm

Poštovana gđ.
Zakonom je regulisano da se državljanstvo aktivira preuzimanjem dokumenata: DOKUMENT O PATRIJACIJI kao i lična karta + adresnica. Vaše državljanstvo je pozitivno evidentirano, a predsednik države je prihvatio vaš zahtev.
Službeno lice: ambasade, konzulata ili matičar, ima pravo da ga ne preda ukoliko ustanovi da je jedan od uslova (ili oba uslova) nezadovoljeno; u vašem slučaju je osporeno dovoljno znanje mađarskog jezika.
Od datuma donošenja odluke - do uručenja/aktivacije, ne sme da prođe 1 cela godina ( dakle 11 meseci i 30 dana ). Ona "prva odluka-ili stara odluka" je punovažna 1 godinu.

Na vama je da se u roku od 3-6-9 meseci ponovo javite sa obnovljenim dovoljnim znanjem jezika: telefonskim pozivom,na kome trebate reći da ste bili već na zakletvi, a da vam državljanstvo nije uručeno zbog nedovoljnog znanja jezika.
Službenik će ponovo uzeti vaše podatke, te vas obavestiti (naknadno pozivom - ili e-mailom - ili dopisom putem pošte) o vašem novom terminu za polaganje zakletve.

Ponovo će te ići do konzula na kratak razgovor, i ukoliko bude sve minimalno dovoljno, vi ćete dobiti - vi ćete aktivirati vaše državljanstvo i ostvariti građanska prava. Na DOKUMENTU DRŽAVLJANSTVA će stojati i dalje datum donošenja odluke, i taj datum je važeći datum za pitanje: OD KADA STE DRŽAVLJANIN REPUBLIKE MAĐARSKE".

Dakle, obnovite znanje pošteno i temeljno i pozovite ambasadu/konzulat - naravno sve na mađarskom jeziku.

Samo da vas utešim, niste ni prvi ni drugi ni treći sa tim problemom, nego je takvih najmanje 10-15%. Većina to reši pozitivno.

Ukoliko se to ne desi u datom vremenskom periodu, VI IMATE PRAVO NA PONOVNI ZAHTEV, naravno uz mnogo bolje znanje jezika.

Molim Vas, da ne odustanete nikada, jer sam siguran da ste mnogo investirali u znanje kao i veličina vaših ciljeva sa tim dokumentima. Ovo je samo poslednja stepenica do uspeha!!!

prof.Toni

Пошаљи Одговор