Pitanja na predaji dokumenata

Потребна документа и искуства при предаји, питања...
hajrá!
Поруке: 6
Придружен: Нед Јан 27, 2019 2:15 pm

Re: Pitanja na predaji dokumenata

Порука од hajrá! » Уто Нов 19, 2019 6:50 pm

Moje NAJ životno i to POZITIVNO iskustvo, mogu odgovorno reći!
Bila sam u Bg..bila i POBEDILA :-)
Intervju je protekao po planu...prozvali me...Rastko me ponudio da sednem...tražio na uvid ličnu kartu...i onda nastupam ja...sve kako sam vežbala sa prof.Gabrijelom, sve je bilo tako...vodila sam razgovor, doticala sam se tema koje sam uvežbala sa njom,,,i odgovorno tvrdim, da je sve stvar ,naravno pored znanja jezika , DOBRA pripremar za razgovo sa prof.!!! Tačno me učila kako da prepoznam pitanje ..i kako da se snađem kada nešto ne razumem. To ni ne umem ovde napisati, morate mnogo vežbati...zato sam presrećna što sam baš sa njom učila
teme su uglavnom nizale o mom gradu...pa sam pričala već unapred pripremljenu priču o interesantnostima iz mog mesta...pa me pitao za stan gde živim..pa ja odmah nastavila s kim živim..itditd..klasika..
pohvalio me...i pitao sa kim učim..i kada sam rekla..on"a,da čuo sam za nju da je dobra prof" hihihi..eto
rekao je da očekujem odg. za 3 do 5 meseci!!!! ali da nastavim da pričam madj. bar 10-15 min na dan...dva puta sam pitala da li je odg.sigurno potvrdan..i on se smeškao da 1oo % ..jeeee!!!
Počinje odbrojavanje :-)
zato ako želite da sreću samnom delite ..samo kod Gabriejle(0641331812) učite i pobedite :-)
ps:srećna sam pa malo mi rime omakle :-)

Arhitekta
Поруке: 61
Придружен: Уто Феб 05, 2019 8:54 am

Re: Pitanja na predaji dokumenata

Порука од Arhitekta » Сре Нов 20, 2019 7:04 am

Hvala što si podelila iskustvo, veoma korisno :) Kriterijumi su norlmalni i niko tamo nema cilj da muči ili maltretira aplikante, jezik se mora solidno razumeti i pričati i to je sve, ništa manje, ništa više (dobro uvek može više, ako ste kao ja, zaljubljeni u jezik)

Pre nekih godinu dana se čekalo i po dva-tri meseca na intervju, a po 6-9 meseci na odgovor. Meni je npr. ceo proces od prvog poziva do uručivanja državljanstva trajao skoro godinu dana. Sada vidim da se to ubrzalo i da brže idu predmeti, intervjui se brzo zakazuju i odgovori stižu za manje od 6 meseci, što je svakako pozitivna vest.

hajrá!
Поруке: 6
Придружен: Нед Јан 27, 2019 2:15 pm

Re: Pitanja na predaji dokumenata

Порука од hajrá! » Сре Нов 20, 2019 9:30 am

#Arhitekta -da,tako je...manje nas je :-)....kada sam zvala, termin sam dobila za sutradan, govorim o Bg.

Vesna
Поруке: 16
Придружен: Сре Мар 06, 2019 9:02 pm

Re: Pitanja na predaji dokumenata

Порука од Vesna » Чет Нов 21, 2019 12:02 pm

Evo da podelim moje novo iskustvo.
Kao prvo mislim da je na konzularnim danima dosta teže pošto, ako je isto svuda, jedna osoba pregleda dokumenta, a konzul razgovara sa vama bez pregledanja dokumenata tako da može potpuno da se posveti pitanjima i proveri znanja. Kada jedna osoba proverava dokumenta onda obično postavlja pitanja koja su delimično povezana sa dokumentim i još poneko dodatno. Mene je recimo prvi put pitala gde mi je rođen bivši muž, kako sam došla tamo i da li mi se sviđa posao, zbog čega i šta mi je to tačno interesantno pošto sam to odgovorila.
Drugi put sam bila na konzularnim danima i razgovor je bio znatno duži. Moram da kažem da mi je razgovor sa konzulom bio opušteniji mada su oboje bili ljubazni. Ali i ja sam drugi put bila dosta opuštenija. Uglavnom on mi je prvo tražio ličnu kartu, pitao odakle sam, koji deo Beograda, koliko dugo učim, koliko puta nedeljno, gde sam učila, da li mi je neko mađar i dali neko govori mađarski, da li pričam i koliko često sa njima mađarski, da li ću da nastavim da učim jezik, kako mi se zove brat koji priča mađarski, kako planiram da upotrebljavam mađarski jezik, zbog čega tražim državljanstvo, koje mi je zanimanje, da li radim u struci, gde radim, da li je to državna ili privatna firma, šta tačno radim u firmi, porodično stanje, da li imam dece, čime se bavi ćerka, gde i šta studira, na kom univerzitetu, i pošto studira jezik koji joj je nivo znanja tog jezika i koji je moj nivo znanja mađarskog u odnosu na njen nivo znanja jezika koji studira, gde studira, zatim je pitao da li sam sama popunila dokumenta, da napišem datum na biografiji pored potpisa, i da mu prevedem na srpski šta znače one izjave da nismo osuđivani i da znamo mađarski. Onda mi je na skrpskom rekao: Da to to znači. Na kraju mi je rekao da nastavim da učim i govorim mađarski u svakoj mogućoj prilici, kada putujem, sa rodbinom, na graničnim prelazima i to sve do zakletve. Rekao je da on misli da dobro govorim mađarski, takod a se nadam pozitivnom odgovoru.
Uglavnom koliko sam primetila svakog pitaju nešto vezano za posao.
Nadam se da će nekome pomoći ovo biti od pomoći.

bokinovisad
Поруке: 3
Придружен: Сре Авг 07, 2019 11:15 am

Re: Pitanja na predaji dokumenata

Порука од bokinovisad » Суб Нов 23, 2019 9:50 am

Pozdrav,

Pre dva meseca predao sam papire u Budimpesti u drzavnoj kancelariji, prebivam u Trstu i imam boravisnu dozvolu radi studiranja (naravno uz srpski pasos) ciju sam kopiju dao na predaji. Sto se tice zakletve, stavio sam da zelim da je polazem u Konzulatu Madjarske u Milanu.

Da li i u ovom slucaju mogu da ocekujem poziv iz Ambasade Madjarske BG/SU ili sam kompletno slucaj ambasade u Milanu?

Пошаљи Одговор