OBNOVA PASOSA I LICNE KARTE, AGENCIJSKE USLUGE, MISLJENJE

Потребна документа и искуства при предаји, питања...
Alexandar
Поруке: 3
Придружен: Сре Окт 02, 2019 12:14 pm

OBNOVA PASOSA I LICNE KARTE, AGENCIJSKE USLUGE, MISLJENJE

Порука од Alexandar » Суб Окт 09, 2021 7:21 pm

Dragi clanovi,
Dolazi vreme kada mnogima polako istice 10 godina od dobijanja drzavljanstva, odnosno isteka licnih dokumenata (pasos i licna karta).
Zakon o drzavljanstvu je promenjen u smislu da se promenio rok sa 10 na 20 godina u kom roku je moguce da vam drzavni organi oduzmu drzavljanstvo (a tako i vasoj porodici koja je dobila po vasem osnovu) ukoliko ustanove u momentu obnove pasosa ili sta god, da ne govorite madjarski jezik (zato sto ste ga znali povrsnu u vreme predaje kada je to moglo ili ste ga jednostavno zaboravili posle 10 godina).
Da li je neko imao do sada iskustva za obnovu dokumenata i kako je prosao? Bilo bi pozeljno da navede mesto gde je bio i koja su bila pitanja, kao i kakvo mu je znanje jezika posle toliko godina.
Drugo pitanje vezano za ovu i slicne teme je centar za edukaciju iz subotice koji se nudi za sve radnje uz min znanja madj jezika pri zahtevu za drzavljanstvo, predaji, obnovi, prijavi supruge, dece itd. Naravno ova usluga se naplacuje prilicno skupo. Da li je neko imao iskustva sa njima i ako moze da da svoje misljenje?
Takodje sledece godine na prolece su izbori u madjarskoj, koliko pratim Fidesz i dalje ima dosta simpatizera i neocekujem neke promene u tom smislu. Sta vi mislite? Naravno ukoliko izgubi vlast, liberali ce znatno poostriti sve mere a tako i kontrolu znanja jezika pri svakom zahtevu koji budete imali a koji se ticu drzavljanstva.

Пошаљи Одговор