Trojno državljanstvo

Потребна документа и искуства при предаји, питања...
Bojan
Поруке: 2
Придружен: Пет Јан 17, 2020 9:01 pm

Trojno državljanstvo

Порука од Bojan » Пет Јан 17, 2020 9:28 pm

Da li neko zna, da li mogu tražiti mađarsko državljanstvo ako imam srbijansko i bosansko - hercegovačko državljanstvo.
Pretke imam da bih mogao tražiti mađarsko državljanstvo, znanje jezika imam, samo me interesuje da li mogu da imam 3 državljanstva, pošto sam vidio u obrascu da se navedu sva državljanstva koja se posjeduju.
Mene interesuje, kada ne bih naveo jedno, da li oni mogu nekako saznati da imam dva državljanstva. Nikad nigdje nisam koristio pasoš drugog državljanstva. Uvijek sam samo putovao sa jednim pasošem, tako da nigdje nisam mogao otkriti da imam dva državljanstva ako bi tako nekako provjeravali, jer ne vidim drugi način da bi otkrili osim ako nisu uvezani, Beograd - Budimpešta.
Da li neko ima iskustva sa dva državljanstva, da je tražio treće, mađarsko državljanstvo.
Последње учитавање од Bojan дана Нед Јан 19, 2020 10:07 pm, учитано 1 пут укупно.

cape011
Поруке: 28
Придружен: Чет Мај 31, 2018 3:26 pm

Re: Trojno državljanstvo

Порука од cape011 » Нед Јан 19, 2020 9:12 pm

Možeš imati koliko hoćeš državljanstava. Nije čudno da neko ima 3-4. Roditelji imaju različita, živite u trećoj zemlji, oženiš/udaš za nekog ko ima četvrto itd.

Da li mogu da znaju da imaš još neko, to niko ne može sa sigurnošću da ti kaže. Svakako nije problem što imaš. Ja bih naveo sva, ne bih lagao i nema potrebe. Mađarska to dozvoljava.
Problem bi bio da imaš državljanstvo neke zemlje koja ne dozovoljava dvojna državljanstva kao na primer holandsko, austrijsko, nemačko itd. U tom slučaju se automatski gubi njihovo. Bio je skandal u Nemačkoj sa Turcima koji su se odricali turskog, uzimali nemačko i onda ponovo tražili tursko. Onda su Nemačka i Turska napravile dil da se te informacije razmenjuju.

Bojan
Поруке: 2
Придружен: Пет Јан 17, 2020 9:01 pm

Re: Trojno državljanstvo

Порука од Bojan » Нед Јан 19, 2020 9:34 pm

Hvala na odgovoru.
Pozz.

Пошаљи Одговор