Fotokopije

Потребна документа и искуства при предаји, питања...
Válokköddé
Поруке: 7
Придружен: Уто Мар 05, 2019 11:01 am

Fotokopije

Порука од Válokköddé » Пон Мај 20, 2019 12:07 pm

Pozdrav svima!
Hteo bih pitati Vas, koji ste već predavali zahtev i sve izvode iz matičnih knjiga; da li ste doneli sa sobom fotokopije Vaših izvoda ili su u konzulatu službenici sami isfotokopirali? Osim toga da li je dovoljno isfotokopirati samo overene prevode od tumača ili treba kopirati i originalne izvode koji su na našem jeziku?

Zahvaljujem se unapred.
Üdvözlettel

Oi!Oi!
Поруке: 20
Придружен: Сре Апр 24, 2019 8:34 am

Re: Fotokopije

Порука од Oi!Oi! » Уто Мај 21, 2019 3:52 pm

U BG-u uzimaju sva potebna dokumenta bez vracanja niti kopiranja orginala...a u SU kopiraju na licu mesta sve izvode i prevode ,a vracaju orginale osim tvog izvoda...ovo sve vazi samo u slucaju da se prodje razgovor...

Arhitekta
Поруке: 88
Придружен: Уто Феб 05, 2019 8:54 am

Re: Fotokopije

Порука од Arhitekta » Сре Мај 22, 2019 6:18 am

U Beogradu koliko znam ne kopiraju već uzimaju sva dokumenta sa originalima. Mogu da se kopiraju prevedeni dokumenti, mislim da mora da se nosi na notarsku overu ali verovatno i još nešto jer kako može notar verifikovati tekst na drugom jeziku, ili prvo iskopirati original izvoda pa ga overiti, možda nakačiti onaj apostil, pa potom prevesti sa overom.

Moja preporuka je predavati originale, najjednostavnije, a pošto se predaju originali izvoda, uzeti što više komada. Kad je u pitanju porodično stablo, nije višak, neka se nađe. Prevodioci će uvek uzeti original i prevesti ga, spajajući i vezujući sva dokumenta u jedno, tako da su original i prevod fizički jedna celina.

Vesna
Поруке: 18
Придружен: Сре Мар 06, 2019 9:02 pm

Re: Fotokopije

Порука од Vesna » Чет Нов 21, 2019 2:44 pm

Sada kada sam predavala dokumenta u Beogradu, ponela sam fotokopije i pitali su me da li hocu originale nazad. Ja sam rekla da i oni su mi uredno vratili originale (osim mog MKR i MKV). Obicne kopije koje sam ponela su oni overili njihovim pecatom ali ja ih nisam nosila kod notara niti overavala.

Пошаљи Одговор